Xe BIENNALE DE PHOTOGRAPHIE EN CONDROZ
Marchin, Modave, Clavier — Les week-ends du 31 Juillet au 29 Août 2021

Le Foyer Saint-Hubert
rue Darimont — 4560 Terwagne

Katherine Longly (BE)

"Everything is falling apart" met de deelname van Agathe, Arthur, Célestine, Coco, Coline, Danae, Eliot, Appolo, Olivier, Tristan, Eve, Gwendoline, Line, Louise, Lula, Olivia, Pauline, Max, Tess, Géo, Théo, Tom, Maxime, Germain, Shaya, Tristan en Apoline.

Katherine Longly is een gediplomeerd fotografe (School voor fotografie Agnès Varda), heeft een diploma communicatie (IHECS) en antropologie (ULB). Ze gebruikt elk van haar projecten om in contact te treden met een bepaalde sociale realiteit en de mensen die er een rol in spelen, met de bedoeling de logica ervan te kunnen begrijpen. Ze neemt foto’s en verzamelt verhalen, afbeeldingen, getuigenissen en archieven, die ze verwerkt in een multi-lagen vertelsel (waarin humor nooit ver weg is). Hierbij werkt ze nauw samen met de hoofdfiguren, die ze uitgebreid betrekt in elke stap van de opbouw van haar verhaal. Vervolgens gaat ze op zoek naar communicatiemethoden voor haar werk, die interactie stimuleren en aanmoedigen.

Het werk van Katherine Longly werd al meermaals bekroond met verscheidene prijzen, publicaties (waaronder verleden jaar het opmerkelijke Hernie et Plume) en tentoonstellingen in België en in het buitenland. Ze nam deel aan meerdere artistieke residenties (China, Frankrijk, Japan). Ze is eveneens actief als gids en cultureel bemiddelaar in verscheidene musea, bedenkt en animeert initiatie-workshops en opleidingen voor een divers publiek.
In aanloop van deze Biënnale heeft ze gedurende een jaar een project geleid in Marchin en omgeving waarin een verhaal werd opgebouwd rond adolescenten en hun dagelijks leven.
Ze nodigde hen hierbij uit om actief deel te nemen en ook hun relatie met anderen, hun omgeving en leefwereld die ze (her)opgebouwd hebben, in scène te zetten.

katherine-longly.net