RELIER - 11de Fotobiënnale van de Condroz

Van zaterdag 5 tot en met zondag 27 augustus 2023 - een twintigtal exposities en activiteiten gedurende 4 weekends + maandag 14 en dinsdag 15 augustus, van 10u tot 19u.
De Fotobiënnale neemt haar bezoekers mee op een artistiek parcours door de Luikse Condroz doorheen de gemeenten Marchin en Modave. Ze richt zich tot een ruim publiek, het ganse gezin: tijdens de vorige edities kwamen er meer dan 4.000 bezoekers uit heel België en de buurlanden.

Het thema van de 11de Fotobiënnale van de Condroz is: Verbinden.
Het verbinden van gisteren met vandaag en morgen. Het verbinden met hen en zij, jullie en ons. Het verbinden van hier, daar en nog ergens anders. Verbindingen creëren tussen zij die er zin in hebben en zij die er nood aan hebben.

Rond een thema dat mensen bij mekaar wil brengen worden er talrijke exposities en activiteiten aangeboden.

Een twintigtal exposities brengen Belgische en buitenlandse fotografen samen :

Lyoz Bandie (F), Olivier Calicis (Be), Estelle Chrétien (F), Alexandra Cool (Be), Yannick Cormier (F), Maud Dallemagne (Be), Gilles Dewalque (Be), Sandrine Dryvers (Be), Johan Flamey (Be), Hanami(collectief, BE), Arnaud Ghys (Be), Gaëlle Henkens (Be), Alexis Keyaerts (Be), Anton Kusters (Be), Sandra Lazzarini (IT), Eve Martin (Be), Chrystel Mukeba (Be), Léonard Pongo (Be), Dani Tambour (Be), Florian Tourneux (Be), Servaas Van Belle (Be), Ugo Woatzi (Be)...

Er zullen ook foto's tentoongesteld worden van een residentiële stage georganiseerd door Les Concasseurs, foto's van de stage onder leiding van Léon Seleck, het resultaat van een opdracht die werd toevertrouwd aan studenten van het ESA Saint-Luc Luik, foto's van de reizende en participatieve workshop Obscura Machine en tot slot foto's die werden ingezonden in het kader van een oproep rond het thema "Ik en mijn stamcafé".

Een uniek parcours!

Twee jaar geleden werden de exposities verspreid over een uitgebreider gebied langs de RAVeL. Deze keer speelt de Biënnale zich af op een kortere route tussen Marchin en Modave: een lus van ongeveer 10 kilometer die bij voorkeur te voet of met de fiets wordt afgelegd.
Er zijn drie belangrijke knooppunten: het onthaal op de locatie van OYOU zelf in Grand-Marchin; het café "Chez Ruelle" op de Place de Belle-Maison, dat dit jaar zijn honderdjarig bestaan viert; en een bijzonder knooppunt, of een kunstenaarsnest, dat van het Atheneum van Marchin afdaalt naar het beekje “le Lileau” en verder de vallei van de Hoyoux in, door tuinen, privéwoningen en gezellige ateliers. Onderweg biedt de route prachtige panorama’s over het glooiende landschap van de Condroz: verken deze onvermoede plekken en ontdek stapvoets de exposities.

Kom mee, doe mee! We kijken ernaar uit om jullie allemaal te zien, of je nu alleen bent of met je gezin, voor deze nieuwe ontmoetingen met kunstenaars, zij die jou en ons verwelkomen en de buurtbewoners! Unieke gelegenheden tot boeiende gesprekken, workshops voor ieder en elk, concerten, feest .. en echte gezelligheid!

De Biënnale van de Fotografie van de Condroz is een initiatief van OYOU.

Enkele foto's van de vorige editie ...